NESS Knowledge

Har jeg Skimmelsvamp?

Har jeg skimmelsvamp?

At have skimmelsvamp er sundhedsfarligt, især for udsatte og børn – Det ved de fleste. Men hvordan opdager man skimmelsvamp? Hvordan ser skimmelsvamp ud? Hvordan lugter det?

Disse spørgsmål er nogle af de ting vi i artiklen vil komme ind på.

Skimmelsvamp kan altid komme krybende, når det mindst ventes. Skimmelsvampen vokser i det mørke og, hvor der er fugt. Vi har i hvad er skimmelsvamp skrevet om, hvilke betingelser der skal gøre sig gældende for skimmelsvamp. Derfra ved vi, at skimmelsvampen vokser under 3 betingelser, hvoraf 2 af dem altid er opfyldt i en bolig. Derfor afhænger forekomsten af skimmelsvamp kun af én ting – Fugt.

Mistænker du skimmelsvamp i din bolig, så kontakt NESS.

Hvordan opdager du skimmelsvamp?

Du skal være særlig opmærksom på mørke hjørner fx bag et garderobeskab eller bag sofaen. Skimmelsvampen kan også skjule sig i loftet eller bag tapetet. I nogle tilfælde kan man også se noget mug-lignende stof, som vokser ved vinduer og døre – i nogle tilfælde kan det være skimmelsvamp, selvom det kan ligne mug.

Når du skal kigge efter skimmelsvamp, skal du altså se i mørke og fugtige steder. Har du allerede problemer med indeklimaet og ved at fugtnivauet er højt, så kan du næsten være 100 procent sikker på, at der er skimmelsvamp i din bolig. Derudover ser vi hyppigt at skimmelsvampen vokser især i badeværelser og i køkkener.

Dette skyldes dampen under madlavning samt bad. Dampen skaber fugt i luften og sætter sig på væggene og loftet. Det er netop også derfor, vi altid anbefaler at bruge en emhætte og lufte ud efter bad og madlavning, som en slags forebyggelse mod skimmelsvamps angreb. Er du ikke sikker på om, der er skimmelsvamp kan du altid kontakte NESS for en kort undersøgelse, eller hente en affugter. Den kan fortælle dig lidt mere om dit indeklima og på den måde er du bedre stillet for at selvdiagnosticere skimmel i din bolig.

Hvordan lugter skimmelsvamp?

Skimmelsvamp afgiver ikke en speciel lugt, men ved at have lugten af fugtighed i mente, så vil du oftest kunne skelne mellem et fugtigt område, hvor der højst sandsynligt vokser skimmel, og mellem et sundt indeklima. Lugten kan også minde dig om lugten af tørret tøj, når du gør det indendørs. Vi har erfareret at skimmelsvamp i nogle tilfælde kan lufte som svedige sokker.

Lugten påvirker os meget forskelligt. Nogle kan leve med det, hvor andre føler de næsten bliver kvalt. Lugter det dårligt i boligen og kan du mærke fugten, så kan du næsten være sikker på et skimmelsvamps angreb. Det kan være du ikke kan se noget synligt skimmelsvamp, men det kan som nævnt gemme sig undertapetet, under gulvet eller andre skjulte steder.

Får du derfor mistanke eller kan du lugte noget fugtigt i luften, så tøv ikke med at kontakte NESS for en undersøgelse. Jo tidligere NESS kommer ud til angrebet jo bedre, nemmere og mindre omkostningsfuldt vil det blive for dig.

Hvordan ser skimmelsvamp ud?

Skimmelsvamp antager flere forskellige former og farver. De mest almindelige former for skimmelsvamp vi ser er følgende:

  • Alternaria – Ser vi fugtige steder som fx vasken, køkkenet, badeværelset etc. Denne form for skimmelsvamp kan forårsage astma. Svampekolonier er sorte til olivensorte eller grå
  • Aspergillus (Kaldes også Vandkandeskimmel). Denne skimmel kan forårsage infektioner i lunger, øvre luftveje, bihuler, øregange og kan hos udsatte mennesker sprede til indre organer. Denne slags skimmel vokser oftest på gipsvæg. Danner kolonier med hvide, gule til orangegule og orangegrønne farver
  • Cladosporium forekommer oftest på tapet, fugtige vindueskamme og generelt træværk. Det er en allergi fremkaldende skimmelsvamp. Den danner kolonier med olivengrønne og olivenbrune.
  • Pencillium forekommer oftest på materialer med vandskader. Den ser oftest blå eller grøn ud. Det kan ligne pletter.

Skimmelsvamp kan altså antage mange farver og ser meget forskelligt ud. Fælles for dem alle er følgende fællestræk:

  • Det ligner pletter
  • Har en speciel farve
  • Vokser på organisk materiale
  • Forekommer ved fugtigt indeklima
  • Danner sporer og ekspanderer
  • Danner kolonier

Er du i tvivl eller har den mindste mistanke om skimmelsvamp, så kontakt NESS hurtigst muligt.

Fordele ved Ness

Miljøvenligt

NESS gør brug af både miljøvenlige og bæredygtige midler til fjernelse af skimmelsvamp. Vi indgå i diverse bæredygtige tiltag for at passe på miljøet. Læs mere under om os.

Hele sjælland

NESS Dækker hele sjælland. Hvad enten du skal have fjernet skimmelsvamp i københavn, omegn eller på kysterne på sjælland.

Værdi for pengene

Hos NESS får du værdi for pengene. Vi har sparet meget af mandskabstimerne væk ved brug af avancerede maskiner. Det gør det billigere for dig som kunde hos NESS.

Kvalitet

Efter kundetilfredshed vægter vi kvalitet. Du vil derfor altid opleve et veludført arbejde, når du har haft NESS ude på en opgave.

Du er i centrum

Som kunde er du og din tilfredshed altid i centrum hos NESS. Vi vægter din tilfredshed højt og lever af glade kunder. Derfor er din tilfredshed alt afgørende for forløbet hos NESS.

Ekspertise

Alle NESS' medarbejdere er grundigt oplært og uddannet. De har de rigtige kurser og uddannelser bag sig. Det er din garanti for kvalitet.

Har du brug for at få bugt med skimmelsvampen?

Beregn din pris for enten undersøgelse el. fjernelse af skimmelsvamp

BEREGN PRIS

0$

Tusind tak for din anmodning. Vi kontakter dig snarest.

Antal rum

Antal rum det drejer sig om

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Skimmelsvamp eller skadedyr?

Beskriv gerne kort opgaven

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Antal kvadratmeter

Antal kvadratmeter det drejer sig om

Det behøver ikke at være præcist blot et estimat. Det er udelukkende de rum, der skal undersøges.

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Bemærkninger

Hvis du har eventuelle bemærkninger, kan du skrive dem ind i feltet. (Ikke nødvendig at udfylde.)

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Kontaktoplysninger

The final estimated price is :

Summary

Beskrivelse Information Kvantitet Price
Discount :
Total :