NESS Knowledge

Hvad er Skimmelsvamp?

Hvad er skimmelsvamp

Skimmelsvamp er række af forskellige slags svampe, som er sundhedsfarligt for mennesker. Skimmelsvamp udnytter organisk materiale som fødekilde og vokser bedst relativt luft fugtigt klima. Skimmelsvamp kan bl.a. optræde som sorte, grønne eller hvide små prikker. Skimmelsvampe gruppen udgøres af utallige arter og findes over alt i naturen. Man kan groft inddele skimmelsvampe i to grupper:

God skimmel

Det er her de fleste af skimmelsvamps arterne befinder sig. God skimmel er gavnlige i naturen, da de omsætter organisk materiale til simple kemiske stoffer, som derefter genbruges af diverse dyr og planter. Man bruger bl.a. også skimmel til fx fremstilling af ost (skimmel ost).

Dårlig skimmel…

Kan karakteriseres ved at være ødelæggende. De fordærver fødevarer og andre i denne gruppe er decideret skadelige og giftige. Det er denne som NESS udryder fra din bolig, da den er sundhedsfarlig og kan forårsage en masse bivirkninger til os mennesker.

Kort sagt er…

skimmelsvamp små svampe, hvoraf nogle af svampene er gode, andre dårlige. De dårlige kan være sundhedsfarlige for mennesket.

Hvordan er skimmelsvamp være sundhedsfarligt?

Skimmelsvamp er ikke akut skadeligt. Det vil sige kommer du i kontakt med skimmelsvamp i en kortere periode, vil du ikke opleve skimmelsvamps symptomer. Det er dog sundhedsskadeligt, hvis du omgås skimmelsvamp i en længere periode. Sundhedsstyrelsen vurderer, at hvis man opholder sig i længere perioder med dårligt indeklima kan det give såkaldte indeklima symptomer/skimmelsvamps symptomer. Disse symptomer inkluderer bl.a.:

  • Hovedpiner
  • Udtalt træthed
  • Koncentrationsbesvær

mm.

Det kan også virke mere skadeligt for børn end voksne, og for sundhedsudsatte end ikke sundhedsudsatte. Fx vil folk, der lider af astma, allergi eller høfeber blive påvirket værre end mennesker uden disse sygdomme. Man kan også udvise allergiske symptomer ved kontakt med skimmelsvamp. Læs mere om skimmelsvamps symptomer her

Hvor opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvamp kan opstå i en række af steder. Det kan være på murstensvæggen, maling, tapetklister, diverse tekstiler, papir, pap, træ og paplagte gipsplader. Det kan også være træbaserede produkter, som fx. masonit. Det kan opstå på stof, læder, støv og snavs.

Skimmelsvampen opstår i en relativ høj luftfugtighed. Skimmelsvampen lever af organisk materiale ved høj luftfugtighed. Den har nemlig behov for fugtighed for at kunne overleve. Den har også brug for varme. Man kan altså formindske luftfugtigheden for at forebygge skimmelsvamp. Det gør man ved at ventilere oftere og bruge en affugter. Det er en god idé at lufte ud 2-3 gange om dagen med 5-10 minutter. Luftfugtigheden stiger ved, at vi afgiver vand til luften, hvilket så forøger luftfugtigheden. Den relative luftfugtighed angiver, hvor meget væske luften har optaget ift. hvor meget den kan optage. Læs mere om hvorfor skimmelsvamp opstår her.

Under hvilke omstændigheder trives skimmelsvamp?

Skimmelsvamp opstår ved høj luftfugtihed, som kommer af dårlig bygningskonstruktion samt, at der ikke bliver luftet ud tilstrækkeligt. Skimmelsvamp kræver 3 ting for at overleve: Ilt, næring (organisk materiale) og fugt. Der er altså mulighed for at få skimmelsvamp i enhver bolig, da de to vækstbetingelser allerede er opfyldt: ilt og organisk materiale. Der mangler altså kun luftfugtighed for at en bolig får skimmelsvamps angreb. Skimmelsvamp trives altså ved høj luftfugtighed, ilt og organisk materiale. 

Hvad er skimmelsvamp godt for?

Nogle skimmelsvampe udnytter vi mennesker til egen fordel. Der kan bl.a. nævnes pencillium, som er en skimmelsvamp der bruges til at lave antibiotikaen pencillin. Denne skimmelsvamp er giftig og især god til at dræbe bakterier, hvorfor vi bruger den som antibiotika. Et andet godt eksmpel på mennesker udnyttelse af skimmelsvamp er skimmelosten. Skimmelosten er en ost, der podes med skimmel. Den brugte skimmel er helt uskadelig for mennesket. Skimlen her bruges for at gøre osten ekstra stærk, da skimmel fremmer modningen af ost. 

Hvordan kommer man af med skimmelsvamp?

At komme af med skimmelsvamp er i nogle tilfælde ikke særlig svært. Det kommer i fleste tilfælde an på omfanget af skimmelsvampen. Hvis omfanget er mindre fx. under 2 kvadratmeter, så kan man selv tage sig af problemet. Her er skimmelsvampen ikke farlig ved udsættelse i kortere perioder. Det er dog stadig anbefalet, at have en P3 godkendt maske på og en affugter. Så kan du evt. købe nogle skimmelsvamps middel og stille gå i gang med at skrubbe det af væggen fx. Fjerner du dog ikke årsagen til luftfugtigheden og dermed skimmelsvampen, så kan du være sikker på at skimmelsvampen dukker op igen. Når du har fjernet skimmelsvampen, er det vigtigt at forebygge ved bl.a. at bruge forebyggende skimmelsvamps middel, men også ved at etablere nogle især to vaner. 

1) Luft alitd ud om morngen, middag og aften.

2) Brug en affugter ved behov.

Hvis du stadig døjer med et skimmelsvamps angreb, så kan du altid kontakte os, og vi vil være behjælpelige på den måde vi kan. 

Fordele ved Ness

Miljøvenligt

NESS gør brug af både miljøvenlige og bæredygtige midler til fjernelse af skimmelsvamp. Vi indgå i diverse bæredygtige tiltag for at passe på miljøet. Læs mere under om os.

Hele sjælland

NESS Dækker hele sjælland. Hvad enten du skal have fjernet skimmelsvamp i københavn, omegn eller på kysterne på sjælland.

Værdi for pengene

Hos NESS får du værdi for pengene. Vi har sparet meget af mandskabstimerne væk ved brug af avancerede maskiner. Det gør det billigere for dig som kunde hos NESS.

Kvalitet

Efter kundetilfredshed vægter vi kvalitet. Du vil derfor altid opleve et veludført arbejde, når du har haft NESS ude på en opgave.

Du er i centrum

Som kunde er du og din tilfredshed altid i centrum hos NESS. Vi vægter din tilfredshed højt og lever af glade kunder. Derfor er din tilfredshed alt afgørende for forløbet hos NESS.

Ekspertise

Alle NESS' medarbejdere er grundigt oplært og uddannet. De har de rigtige kurser og uddannelser bag sig. Det er din garanti for kvalitet.

Har du brug for at få bugt med skimmelsvampen?

Beregn din pris for enten undersøgelse el. fjernelse af skimmelsvamp

BEREGN PRIS

0$

Tusind tak for din anmodning. Vi kontakter dig snarest.

Antal rum

Antal rum det drejer sig om

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Skimmelsvamp eller skadedyr?

Beskriv gerne kort opgaven

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Antal kvadratmeter

Antal kvadratmeter det drejer sig om

Det behøver ikke at være præcist blot et estimat. Det er udelukkende de rum, der skal undersøges.

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Bemærkninger

Hvis du har eventuelle bemærkninger, kan du skrive dem ind i feltet. (Ikke nødvendig at udfylde.)

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Kontaktoplysninger

The final estimated price is :

Summary

Beskrivelse Information Kvantitet Price
Discount :
Total :