NESS Knowledge

Hvorfor opstår skimmelsvamp?

Hvorfor kommer der skimmelsvamp i din bolig?

 Skimmelsvamp er bittesmå svampe, der lever af biologisk organisk materiale. I naturen kan skimmelsvamp fx leve af visne blade. I bygninger og konstruktioner lever skimmelsvampe af træværk, tapet, gipsvægge, møbelstof og andet organisk materiale. Som vi tidligere har snakket om i hvad er skimmelsvamp, så har skimmelsvamp kun 3 nødvendige forudsætninger for at kunne vokse. Ilt, organisk materiale og høj luftfugtighed. Derfor kan skimmelsvampe teoretisk set vokse i stort set alle bygninger, når blot der er høj luftfugtighed. Den ideelle luftfugtighed for skimmelsvamp er 75% procent relativ luftfugtighed. Du skal altså altid sørge for, der ikke er fugtigt hvis du vil undgå skimmelsvamp.

Flere årsager til skimmelsvamp

Skimmelsvampen i vores erfaring oftest af disse omstændigheder: 

  1. Bygningsmæssige og konstruktionsmæssige fejl, som fx forkerte anvendelser af materialer.
  2. Vandskade relaterede problematikker. Hvis fx der er utætheder i tagkonstruktionen eller andre vandskader kan det føre til høj luftfugtighed, som så fører til skimmelsvamp.
  3. Beboerrelateret problemer som fx: manglende udluftning og dermed manglende affugtning.

Høj relativ luftfugtighed er skimmelsvampens bedste ven

Som nævnt, så er høj luftfugtighed skyld i skimmelsvamp. Den relative luftfugtighed skal ligge omkring 75%. Du skal derfor altid holde fugten ude af din bolig, og undgå at konstruktioner bliver fugtige. Fjern derfor altid fugten, hvorend du ser den. Find ud af hvorfor den forekommer og løs problemet. Det er ikke nok bare at fjerne fugtighed, hvis ikke du fjerner den underliggende årsag til problemet. Skimmelsvamp opstår i løbet af nogle uger, hvis der er fugtigt. Fugtigheden skyldes en række af problemer og oftest kan de smides ind i en af de tre kategorier nævnt foroven.

Skimmelsvamp i forbindelse med tilbygninger

Når du skal have huset renoveret, så har du behov for materialer. Disse materialer indeholder oftest vand, sådan noget som fx spartelmasse, gasbeton, puds og beton. Disse materialer vil i en periode afgive fugt til luften efter de er bygget ind i boligen. Derfor anbefaler vi altid at lufte ekstra godt ud, når der lige er blevet tilbygget eller ombygget.

Skimmelsvamp i forbindelse med maling

Ligeledes anbefaler vi altid at lufte ud, når du lige har malet i lejligheden. Det skyldes at den væske, der er i nogle malinger vil kunne være med til at danne fugt.

Hvad kan jeg gøre for at holde luftfugtigheden nede?

Generelt så anbefaler vi altid at lufte ud 5-10 minutter 3 gange om dagen. En gang om morgenen, en midt på dagen og en om aftenen. Sørg også for at holde på varmen, således der ikke dannes fugt. Husk altid også af tørre kondens af fra vinduer.

Tørring af tøj indendørs er et stort NO-GO

Når du skal tørre dit tøj, så kan det afgive ekstremt meget fugt, hvis dette gøres indendørs. Derfor luft ud imens du tørrer dit tøj ellers så tør det udendørs eller i en tørretumbler. Det estimeres, at der ca. afgives to og en halv liter vand pr vask. Alt dette vand kan afgives til luften, som så giver høj fugtighed. Hvis du absolut skal tørre tøjet indendørs, så hæng det op på badeværelset eller på et værelse med en affugter, som er tændt. Sørg dog for at hælde vandet ud af affugteren inden, da denne bliver ret hurtigt fyldt når du tørrer tøj.

Hold 10 – 15 cm. Afstand mellem møbler og ydrevægge

Sørg altid for at holde ca. 10 centimeters afstand mellem møbler og kolde ydrevægge. På den måde kan den varme luft cirkulere rundt og fjerne luftfugtigheden.  

Har du brug for rådgivning eller at komme af med skimmelsvamp?

Så kontakt NESS for rådgivning, vejledning og generelle råd

 

Fordele ved Ness

Miljøvenligt

NESS gør brug af både miljøvenlige og bæredygtige midler til fjernelse af skimmelsvamp. Vi indgå i diverse bæredygtige tiltag for at passe på miljøet. Læs mere under om os.

Hele sjælland

NESS Dækker hele sjælland. Hvad enten du skal have fjernet skimmelsvamp i københavn, omegn eller på kysterne på sjælland.

Værdi for pengene

Hos NESS får du værdi for pengene. Vi har sparet meget af mandskabstimerne væk ved brug af avancerede maskiner. Det gør det billigere for dig som kunde hos NESS.

Kvalitet

Efter kundetilfredshed vægter vi kvalitet. Du vil derfor altid opleve et veludført arbejde, når du har haft NESS ude på en opgave.

Du er i centrum

Som kunde er du og din tilfredshed altid i centrum hos NESS. Vi vægter din tilfredshed højt og lever af glade kunder. Derfor er din tilfredshed alt afgørende for forløbet hos NESS.

Ekspertise

Alle NESS' medarbejdere er grundigt oplært og uddannet. De har de rigtige kurser og uddannelser bag sig. Det er din garanti for kvalitet.

Har du brug for at få bugt med skimmelsvampen?

Beregn din pris for enten undersøgelse el. fjernelse af skimmelsvamp

BEREGN PRIS

0$

Tusind tak for din anmodning. Vi kontakter dig snarest.

Antal rum

Antal rum det drejer sig om

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Skimmelsvamp eller skadedyr?

Beskriv gerne kort opgaven

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Antal kvadratmeter

Antal kvadratmeter det drejer sig om

Det behøver ikke at være præcist blot et estimat. Det er udelukkende de rum, der skal undersøges.

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Bemærkninger

Hvis du har eventuelle bemærkninger, kan du skrive dem ind i feltet. (Ikke nødvendig at udfylde.)

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Kontaktoplysninger

The final estimated price is :

Summary

Beskrivelse Information Kvantitet Price
Discount :
Total :