NESS Knowledge

Skimmelsvamps symptomer

Skimmelsvamp symptomer:

I denne artikel vil vi komme ind på, hvilke symptomer der kan være på skimmelsvamp. Vi vil komme ind på allergi fremkaldende skimmelsvamp og vandskade skimmelsvampe. Vi vil komme ind på de forskellige arter samt de symptomer, som hver især giver.

Skimmelsvamps symptomer er forskellige

De afhænger af den specifikke skimmelsvamps slægt, du har boende i din bolig. Symptomerne kan deles op i allergiske symptomer samt specifikke symptomer. Undersøgelser viser at nogle får helbredsproblemer som fx koncentrationsbesvær, træthed, brændende hud og andre symptomer. Allergikere reagerer oftest voldsomt og det samme med følsomme mennesker. Følsomme mennesker reagerer negativt, når skimmelsvampe frigiver stoffer specifikt store mængder mykotoksiner.

Disse skimmelsvamp symptomer kan være følgende:

 • Kløende næse
 • Kløenede øjne
 • irriterede øjne næse og øvre luftveje
 • Røde øjne
 • Træthed
 • Hovedpine
 • Astma
 • Hoste
 • Hoste med opspyt
 • Smerter i brystet
 • Åndenød
 • Irriterede slimhinder
 • Kløe på huden
 • Udslæt på huden
 • Tilstoppet næse
 • Hukommelsessvigt
 • Koncentrationsbesvær
 • Luftveje infektioner
 • Influenza lignende ømhed i led
 • Infektionssymptomer
 • Høfeber symptomer
 • Allergiske reaktioner, hvis man har allergi

Det skal dog siges at ikke alle mennesker reagerer lige på skimmelsvamp. Nogle kan leve i 80 år uden nogen som helst reaktioner, mens andre reagerer og får irritation i øjne næse og øvre luftveje lige så snart de træder ind i et rum med skimmelsvamp. Reaktionen på skimmelsvamp er meget individuel. Nogle har allergi overfor skimmelsvamp og oplever derfor en voldsom reaktion.

*Oplever du en voldsom allergisk reaktion for skimmelsvamp, skal du kontakte din læge omgående, forlade boligen og få et professionelt firma ud og fjerne alt, der er angrebet af skimmelsvampen samt at forebygge mod fremtidige skimmelsvamps angreb.

Dårligt indeklima kan være årsag til skimmelsvamp

Nogle gange viser sig skimmelsvamp symptomer hos mennesker, men det kan skyldes dårligt indeklima og ikke nødvendigvis skimmelsvamp symptomer. Andre gange er det tilfældet at symptomerne opstår som følge af dårlig udluftning el. som årsag af fugtighed. Arbejder man fx. i fugtige bygninger el. opholder sig i fugtige rum vil man godt kunne mærke tegn på fugt el. skimmelsvamp.

Der vokser skimmelsvampe i bygninger, hvor der er fugt tilstede. Svampe har nemlig brug for fugt for at kunne overleve. Derfor er fugtige rum noget af det værste en allergiker kan opleve. Skimmelsvampene behøver ikke at være i alle rum, for at man oplever allergener.

Skimmelsvamps symptomer – allergi fremkaldende arter:

Alternaria
Denne skimmelsvamp findes overalt i naturen og lever på planter, frugter grøntsager, træer, komposit og andet biologisk materiale. I din bolig vil du oftest finde denne skimmelsvamp på fugtige vindueskarme samt vægge og i baderum. Denne skimmelsvamp er en årsag til astma. Den forårsager infektioner i immunkomprimeret mennesker. Det er fx mennesker som lider af eksempelvis Aids, Hepatitis og andre sygdomme, hvor immunforsvaret er udsat.
Denne skimmelvamp danner sorte til oliven og grå kolonier.

Cladosporium
Langt de fleste sporer i luften udendørs kommer fra denne slægt af skimmelsvampe. De lever oftest på dødt biologisk materiale, de kan dog godt leve på levende plantemateriale. Denne svamp kan forårsage infektioner hos mennesket. Det skal dog nævnes at langt de fleste arter indenfor denne slægt faktisk ikke er farlige for mennesket. De kan dog forårsage allergiske reaktioner som fx: Tør hud, nysen, snottet næse, hoste, kløende hals samt øjne og næse.

Penicillium
Denne skimmelsvamp kaldes også penselskimmel. Det er denne skimmelsvamp, der bl.a. bruges i produktionen af antibiotikaen – penicillin. Pencillium kan forårsage DNA ændringer, og forårsage permanent neurologisk og immunologisk skade. Den kan altså have en permanent skade for din hjerne og dit immunforsvar. Du kan genkende den på de hvide kolonier den danner.

Mucor
Mucor kaldes også mugsvamp. Forårsager oftest høfeber symptomer samt luftvejesallergi. Det er altså symptomer som fx kløende næse, løbende næse, tilstoppet næse, kløende øjne, røde øjne, træthed, hovedpine, samt vejrtræknings gener.

De typiske vandskadesvampe er følgende:

Aspergillus vericolor
Denne slags vandskade svamp vokser på våde celluloseholdige materialer. Den afgiver derudover også en meget karakteristisk lugt, som minder om en slags skimlet lugt. Den vokser på fugtige vindueskarme, spåndplader, forurenede materialer og andet fugtigt træværk som fx døren eller en trævæg. Den kan genkendes ved, at den danner kolonier med hvide, gule til orangegule og orangegrønne farver.

Chatomium
Denne forekommer ligeledes på våde celluloseholdige materialer, som kan nedbrydes og har igen en karakteristisk ubehagelig lugt. Den forårsager ofte indeklimasyge.

Stachybotrys chartarum
Man ser denne skimmelsvamp på gipsplader beklædt med pap. Denne forekommer meget almindeligt på vådt tapet også. Denne skimmelsvamp irriterer huden og nedsætter immunforsvaret og udgør især en trussel mod mennesker i den udsatte gruppe. Den danner kolonier med farverne brun og grøn.

Trichoder ma viride
Denne svamp forekommer også på træ og på træværk. Du ser den også hyppigt på våde isoleringsmåtter. Denne form for skimmel giver også irritation på huden og åndedrætsbesvær altså åndenød. Du kan genkende den ved de lyesegrønne kolonier.

Ulocladium
Ligesom alle skimmelsvampe vokser den under fugtige forhold i celluloseholdige byggematerialer. Sporene udvikles ofte på døde plantedele i naturen, og på den måde trænger den ind i boligen. Denne svamp er med til at fremkalde luftvejsallergi. Den kan genkendes på sorte til oliven-grønne kolonier.

Tegn på skimmelsvamp og fugt i din bolig

Skimmelangreb kan have negative indvirkninger på ejendom, husstand, skole, og institutioner. Skimmelsvamp udskiller flygtige organiske stoffer, som kommer når der er vækst af skimmelsvamp.

Skimmelsvampenes cellevægge udskiller mykotoksiner

Mykotoksiner kan forårsage at man kan udvikle allergi for skimmelsvamp. Derfor er særligt allergikere udsat for dårligt indeklima og de mærker nogle gange skimmel symptomer og irritation langt før andre mærker nogle som helst tegn på hverken skimmel eller fugt. . Når du skal lede eller undersøge efter skimmelsvamp, så kan du kigge på følgende symptomer på skimmelsvamp:

 • Fugt
 • Lugter muggent
 • Sorte plamager på vægge
 • Grønne plamager på vægge

Der er mange andre årsager til skimmelsvamp, men det vil kræve et stykke tid hvis vi skal gennemgå dem alle sammen. Derfor får du blot enkelte tegn her. Ring gerne ved spørgsmål el. hvis du skal have undersøgt indeklimaet.

Allergi overfor skimmelsvamp

Allergikere er særligt udsat for vækst af skimmelsvampe. Skimmelsvampene udskiller sporer, som er toksiske for mennesket. Skimmelsvampenes sporer kan forårsage en masse skimmelsvamp symptomer. Det kommer helt an på om der er meget skimmelsvamp og hvor meget svampene udskiller af toksiner. Det kommer også an på hvor stor en vækst af skimmelsvamp, der er og om man kan hæmme væksten, således følsomme personer ikke mærker symptomerne på skimmel. Herudover spiller det også en faktor om det er synlig vækst eller usynlig skimmelsvamp. Derudover optræder skimmelsvampe i forskellige former. I denne artikel har vi gennemgået mange skimmelsvampe, men det er langt fra alle.

Vi håber at denne artikel kunne bidrage med nyttige informationer. Vi anbefaler altid at kontakte en læge ved interaktion med skimmelsvamp i boligen. Vi anbefaler også at få set til problemet straks muligt. Derudover skal du huske, at hvis du er lejer har du krav på at udlejer ser til problemet. Læs mere her, hvor vi har information til dig som lejer.

Fordele ved Ness

Miljøvenligt

NESS gør brug af både miljøvenlige og bæredygtige midler til fjernelse af skimmelsvamp. Vi indgå i diverse bæredygtige tiltag for at passe på miljøet. Læs mere under om os.

Hele sjælland

NESS Dækker hele sjælland. Hvad enten du skal have fjernet skimmelsvamp i københavn, omegn eller på kysterne på sjælland.

Værdi for pengene

Hos NESS får du værdi for pengene. Vi har sparet meget af mandskabstimerne væk ved brug af avancerede maskiner. Det gør det billigere for dig som kunde hos NESS.

Kvalitet

Efter kundetilfredshed vægter vi kvalitet. Du vil derfor altid opleve et veludført arbejde, når du har haft NESS ude på en opgave.

Du er i centrum

Som kunde er du og din tilfredshed altid i centrum hos NESS. Vi vægter din tilfredshed højt og lever af glade kunder. Derfor er din tilfredshed alt afgørende for forløbet hos NESS.

Ekspertise

Alle NESS' medarbejdere er grundigt oplært og uddannet. De har de rigtige kurser og uddannelser bag sig. Det er din garanti for kvalitet.

Har du brug for at få bugt med skimmelsvampen?

Beregn din pris for enten undersøgelse el. fjernelse af skimmelsvamp

BEREGN PRIS

0$

Tusind tak for din anmodning. Vi kontakter dig snarest.

Antal rum

Antal rum det drejer sig om

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Skimmelsvamp eller skadedyr?

Beskriv gerne kort opgaven

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Antal kvadratmeter

Antal kvadratmeter det drejer sig om

Det behøver ikke at være præcist blot et estimat. Det er udelukkende de rum, der skal undersøges.

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Bemærkninger

Hvis du har eventuelle bemærkninger, kan du skrive dem ind i feltet. (Ikke nødvendig at udfylde.)

Du skal vælge en mulighed for at fortsætte

Kontaktoplysninger

The final estimated price is :

Summary

Beskrivelse Information Kvantitet Price
Discount :
Total :